aeblefoto 14

Spids blyanten

Ord kan være gribende og fængende, informerende og formanende – og de kan være ukorrekte eller være brugt ukorrekt. Og så fanger både ordet og bordet.

Velkommen til det mest fascinerende foredrag om dansk retsstavning nogensinde.

Vidste du, at det er ultra sexet at have styr på de danske retsskrivningsregler? Nå ikke?! Ikke desto mindre er det et ufravigeligt faktum, at du slår toppen ud af den professionelle troværdighedsskala, når du elegant kan jonglere med retskrivningens grammatiske bolde.

  • Ægte skab – Jamen, hvad er så et uægte skab? Mon ikke der skulle have stået ægteskab?
  • Falck redder hårdt kvæstet i ulykke – Sådan stod der i en nyhedsoverskrift, og så glæder man sig over, at Falck har bjerget et offer for en ulykke. Men desværre afslører teksten, at det er en Falckredder, der er blevet kvæstet, og det er jo ikke noget man fryder sig over.
  • Køb ti tulipaner(,) og en dusk persille til sovsen  Uden komma er det vist ikke traditionel dansk persillesovs.

Undersøgelser viser, hvor stor betydning det korrekte sprog har for menneskers troværdighed. Kom og hør nogle sproglige brølere fra det danske erhvervsliv, hvor ører blev røde og næser lange, fordi der ikke blev grebet ud efter Retskrivningsordbogen, før teksten kom ud i æteren.

Bliv testet, tacklet og tygget godt igennem på dette foredrag. Og mød op med nyspidset blyant!

 

"Den, der staver 'd' i gjort, han skal have sin ende smurt!"

Pris & praktisk

Pris: Vi giver altid en fast pris på et foredrag for jer

Praktisk: Foredraget varer typisk 1, 2 eller 3 timer alt efter jeres behov

Sted: Hos jer eller i dejlige lokaler i København K eller ved den nordsjællandske kyst — ring og hør nærmere

Deltagerantal: Vi holder foredrag for 5 til 1000 deltagere

Form: Vi holder både foredrag internt i virksomheder, til konferencer, ved events og alle andre arrangementer - lad os tage en snak om det sammen og finde den helt rigtige form til jer.

Vi kan også arrangere en foredragsrække og kombinere den med vores kurser. Vi rådgiver gerne om, hvordan det kan sammensættes med jeres øvrige træningsprogram for medarbejderne.